Mekong delta en 1e fietstocht van deze vakantie
10 oktober 2024 - Can Tho, Vietnam
Vanochtend was het vroeg dag. Was pas laat in slaap gevallen dus schrok van de wekker om 6 uur. Veel mensen uit de groep hadden slecht geslapen. Jetlag slaat toe.
We vertrokken midden in de spits en dat betekent in Vietnam een mierennest van scooters op de weg.Je zou er als Hollander niet tussen durven rijden, hoe dicht dat op elkaar rijdt.
Onderweg naar de Mekong delta bezochten we de Cao Dai tempel. Dit is een ‘nieuw’ geloof van circa 100 jaar oud en combineert elementen van het boeddhisme, confucianisme (geen idee wat dat is, maar ik schrijf dit over van een blaadje), taoisme en in minder mate het christendom en de islam. Het streeft naar het ideale geloof. Wat het ook mag zijn, de tempel is kleurrijk en levert mooie plaatjes op voor het foto album. De muggen die verjaagd worden door de wierook vinden in mij een lekkernij. Voordat ik weer terug ben in de bus heb ik de Alpen op mijn lijf staan, want weet niet wat die beesten met zich meedragen met wat ze aan reliëf veroorzaken.
Daarna door richting Can Tho voor de lunch. Een toiletstop levert weer een lekkernij van een ijsthee op. Nu dat ik dit schrijf klinkt dat een beetje raar, omdat ik uiteraard het restaurant bedoel wat in sanitair voorziet, maar dus ook een uitgebreide kaart met verschillende ijsthee soorten biedt. Olong Milk tea dit keer. Je blijft ervan drinken. Vervolgens door de rijstvelden en de enorme Mekongdelta naar Can Tho. Gek idee dat ik 7 jaar geleden een paar 1000 km noordelijker met de kinderen over deze rivier voer die Thailand en Laos van elkaar scheidde. Aan de rivier wederom een heerlijke lunch. Het eten is echt super vers hier.
Na de lunch en een flinke lading Deet op het lijf op de fiets gestapt en de omgeving van de stad Ben Tre verkend. Regenjas mee want het dreigde wel te gaan regenen. De fietstocht duurde zo’n 1,5 uur en ging langs de authentieke dorpjes, waar het leven zich allemaal op straat en op de veranda afspeelt. Mooie groene omgeving met een rijkdom aan vers fruit aan de bomen waar de lokale bevolking ijverig werkt aan de aanplant en oogst.
Vervolgens weer terug naar Can Tho waar het hotel meer dan fantastisch is. Een kamer die wel een bruidssuite lijkt. En dan slaap je dus alleen vannacht ;-(
Vanavond eten we hier, gaan we nog even dankbaar gebruik maken van het happy hour en het zwembad. Niemand heeft meer zin om naar de stad te lopen.
Morgen hebben we de vlucht naar Hoi An. Hoop dat ik vannacht wat beter de slaap kan vatten.

Ben benieuwd naar de foto’s vandaar . Enjoy!