Halong Bay

19 oktober 2024 - Thành phố Hạ Long, Vietnam

Al wetende dat Halong Bay ook de laatste week van de vakantie inluidt keek ik er toch wel naar uit. Bij ieder boek of zoektocht op internet over Vietnam zijn de eerste plaatjes die van Halong Bay.

1000018203

Vanochtend vroeg vertrokken richting noorden. Eindelijk gevonden wat ik moest vinden voor paps bij een tussenstop. Daarna door naar een parelkwekerij. Hier kweken ze parels en laten ze zien hoe dat gaat. Wat een werk en dan begrijp je wel waarom ze zo duur zijn. Uiteraard wel een toeristenfuik en heleboel hebberige Amerikanen. Hoe groter hoe beter. Ik heb zoiets ooit gezien bij een diamantenhandel in Israël en het blijft vermakelijk. Maar ook ik zag uiteraard wat moois om mee naar huis te nemen, dus mag eigenlijk niet zo veel zeggen over de Amerikanen.

10000179951000017998

Tijdens dit bezoek gingen de eerste 4 van onze groep al op de eerste vlucht over baai mee. Rond 12 uur pikten we hen weer op en vertrokken we met de speedboot naar ons schip midden in de baai.

Wat is Halong Bay? Letterlijk betekent het:
‘waar de draak in de zee daalt’. Dit prachtige natuurgebied is ook opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO en is het resultaat van eeuwenlange erosie en
uniek in de wereld. De baai omvat maar liefst 1969 fraaie en fotogenieke
eilanden, vaak uitsluitend bestaand uit mysterieuze rotspartijen, nóg
geheimzinnigere grotten en prachtige tropische stranden. Het is niet
vreemd dat vele dichters, schilders en schrijvers hier hun inspiratie vonden
voor hun werken.  En vannacht verblijven we in deze prachtige omgeving op het
water. Wat een beleving!

1000018043100001804610000180631000018073

Aangekomen aan boord een prachtige hut toegewezen gekregen gevolgd door een heerlijke lunch. Daarna ons verwonderd aan al het moois om ons heen en vervolgens de mogelijkheid gepakt om te kajakken in een binnenmeer, waar we ook aapjes zagen.

1000018092100001811610000181251000018130

Einde van de middag een kookdemonstratie over springrolls en een wijnproeverij van Vietnamese rijstwijn, naast de prachtige zonsondergang. Diner was ook weer heerlijk en nu vallen toch echt de luikjes dicht. Twijfel nog even wat ik morgenochtend ga doen. Ik kan uitslapen maar ook nog heel veel meer. Wellicht krijg ik vannacht de geest

10000181371000018146

1. Erika:
    20 oktober 2024
    Ja de boot is wel een ervaring hè met die omgeving. Vandaag ben jij zeker aan de beurt om over halong bay te vliegen. Veel plezier en mooie foto’s maken
  2. Fons:
    22 oktober 2024
    Wat ontzettend mooi daar zeg!!